Szerző Téma: Optikai telefon-internet szünet nélkül  (Megtekintve 2624 alkalommal)

istvan5555

  • Adminisztrátor
  • Kölyök tag
  • *****
  • Hozzászólások: 50
    • Profil megtekintése
    • http://www.pocsistvan.hu
Optikai telefon-internet szünet nélkül
« Dátum: 2013. április 03. - 17:03:22 »
Hi,

   Az optika térhódításával egyre több telefon is ezzel működik. Alapesetben a telefonhoz nem kell hálózati áram, de ebben az esetben az optikai fogadóegységhez igen! Miért baj ez? Azért, mert ha nincs villany, nem tudunk telefonálni... Még ez sem túl nagy baj, mindenhol akad egy mobil. De mi van akkor, ha a riasztónk pont akkor akar felhívni bennünket, amikor akár betörés előtt direkt előidézett áramszünet van? Vagy tabletünkkel épp egy izgalmas filmet nézünk és akkor megy el az áram? Van megoldás!

   Kifejezetten 12V-os optikai egység és 5V-os wifi router ellátására tervezett, e kettőt kb. 5-6 óráig árammal ellátó tápegységet készítettem . Előlap csatlakozók nélkül és a LOGO!

    A paraméterei:

   12V, max 420mA
     5V, max 1A
   12V-akku töltés. max 44Ah-ig.

   10,5V akkufeszültségnél egy relé morze átvált. Akár rövidzárat, de riasztókhoz inkább egy szakadást idéz elő. Ezt az állapotot a beépített akku 9,8V-os állapotáig tartja, utána leáll.

   Külső méretei: 191x140x56, lábakkal együtt.

   Csak jót tudok róla mondani... A két tápmodul Mean-Well konstrukció. A töltő is Mean Well, PSC-60A típusú gyártmány. Az akku egy 12V-os Ritar 2,3 Ah darab. Kijelzi a hálózatot, a töltést és a fordítva csatlakoztatott külső akkut.

    Szinte ingyen van, 27,5-be a posta is belefér. De csak rendelésre készül! A kimenő feszültségeket lehet változtatni igény szerint, lehet több kimenet is. Azonban az üzemidő is ennek arányában módosul. Nagyobb dobozban, nagyobb akkuval több időt is kihúzhat, de ez egy egészséges kompromisszum a méret és hasznosság között.

   Saját fogyasztása készenlétben  1W!!!
                                                                                      István

   
   
« Utoljára szerkesztve: 2015. Július 07. - 20:14:27 írta istvan5555 »